Špargljeva juha s čemažem

Foto: Blanka Kefer
Foto: Blanka Kefer
Ste že nabrali kaj čemaža? Z njem popestrite kremno špargljevo juho.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 500 g špargljev
  • 2 pesti čemaža
  • 200 ml sladke smetane
  • 1 čajna žlička limoninega soka
  • 1 ščepec sladkorja
  • 3 jedilne žlice masla
  • sol
  • poper (sveže mleti)
  • 1 l zelenjavne juhe ali vode od kuhanja špargljev

Priprava:

  • Za špargljevo juho s čemažem olupimo stebla špargljev, tako da začnemo pri glavicah. Olupke špargljev 10 minut kuhamo v 1 litru slane vode, ki smo ji dodali ščepec sladkorja, nato pa jih odcedimo in še enkrat zavremo.
  • Čemaževe liste splaknemo pod hladno vodo in jih grobo sesekljamo. Stebla špargljev narežemo na kose, konice špargljev pa 5 minut kuhamo v posodi skupaj s špargljevimi olupki, nato pa jih poberemo iz posode. Zdaj v posodo damo kose špargljev in čemaž ter kuhamo 12 minut. Tik pred koncem kuhanja dodamo smetano, odmaknemo s štedilnika in s pomočjo paličnega mešalnika spiriramo.
  • Zmesi primešamo hladno maslo (v koščkih) in jo začinimo s soljo, poprom in z nekaj limoninega soka.
  • Tik preden špargljevo juho s čemažem serviramo, ji dodamo konice špargljev.

Nasvet:

Gotovo špargljevo juho s čemažem okrasite s svežimi čemaževimi cvetovi. Za ta recept lahko uporabite tudi zelene šparglje, v tem primeru čas kuhanja skrajšajte na 6 minut.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.