Solata z bučo in pršutom

Foto: Žurnal24 Pisana in zdrava! (Foto: Shutterstock)
Zelena solata, kraški pršut in pečena buča naj se srečajo v zdravi in pisani solati. Postrezite jo kot predjed ali kar kot glavno jed.
Oglej si celoten članek

Potrebujete:

  • 40 dag očiščene buče (olupljene in brez semen)
  • olivno olje
  • 3 šalotke
  • 20 dag mešane zelene solate (motovilca, rukole, ledenke ...)
  • 10 dag kraškega pršuta
  • balzamični kis
  • poper
  • sol


Priprava:

  • Pečico ogrejte na 200 stopinj Celzija.
  • Bučo narežite na krhlje, ki jih stresite v pekač. Dodajte olupljene šalotke, pokapajte z olivnim oljem, solite in zmešajte.
  • Postavite v ogreto pečico in pecite približno pol ure oziroma toliko časa, da so krhlji buče lepo mehki. Vmes enkrat ali dvakrat premešajte.
  • Pršut narežite na trakove, solato očistite, operite in osušite.
  • Na krožnike naložite solato, solite in poprajte, pokapajte z oljem in balzamičnim kisom in zmešajte.
  • Dodajte še tople, a ne vroče krhlje buče in pršut. Takoj postrezite.
  • Po želji dodajte tanke rezine parmezana, trdo kuhano jajce, paradižnik, radič ...


Dober tek!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.