Šolarji se ne smejo objemati

Foto: Žurnal24 Pico lahko jesta, objemati pa se ne smeta. (Foto: Shutterstock)
Neka londonska šola je prepovedala medsebojne stike med šolarji. Ne smejo se rokovati, prepovedani so celo objemi.
Oglej si celoten članek

Vzgojitelji so se za tako drastičen ukrep na šoli v mestu Croydon odločili zato, da ne bi prihajalo do pretepov in izsiljevanj, poročajo britanski mediji.

Petnajstletno Dayno Chong so kaznovali, ker se je objemala s svojo prijateljico. Njena mama je zgrožena in novo šolsko politiko označuje za ekstremno in nesmiselno. "Če se otroci ne smejo objemati, se nekateri od njih nikoli ne bodo naučili socialne interakcije," je povedala.

Neka druga najstnica pa je potožila, da je imela težave, ker je prijateljici z roko dala petko. "Gre za zelo zelo brezčutno politiko. To je žalostno, da otroci ne smejo občutiti takšne bližine," pravi njena mati.

"Fizični stiki med učenci niso dovoljeni, ker je pogosto prihajalo do grdega obnašanja in izsiljevanja, kar pa je vodilo v nasilje,"
so uradno sporočili s šole.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.