Snemalni dan trajal 26 ur

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Samo Ravnikar, glavni igralec filma Prelomnica, v katerem se študent medicine Marko zaradi bratove preteklosti znajde v krempljih kriminalnega podzemlja.
Oglej si celoten članek

Je film Prelomnica vaša prva filmska izkušnja?
Če se statisti ne štejejo, je prva, da.

Ste vlogo dobili prek avdicije?
Že 12 let sem član Šentjakobskega gledališča, in ker se je producent filma obrnil na nekaj gledaliških instistucij, je kar nekaj članov Šentjakobskega gledališča šlo na avdicijo, med drugim tudi jaz.

Ker gre za nizkoproračunski film, verjetno niste dobili velikega honorarja?
Ah, kje. To je popolnoma "no budget" film in mi sploh ni jasno, kako ga je producentu uspelo narediti. Nobenega denarja ni bilo.

Torej ste v filmu sodelovali zaradi igranja samega?
Točno tako, tako kot v gledališču sem tudi tu igral zastonj.

Kakšen se vam je zdel proces snemanja s fotoaparati?
Sprva je zgledalo malo čudno, ampak je pravzaprav presenetljivo dobra slika. Snemali smo s tremi različnimi fotoaparati, tako da je bila potem tudi različna barva slike, zato so imeli naši montažerji, ki so prav tako delali zastonj, kar precej dela v montaži. Ampak končni izdelek je presenetljivo dober glede na to, da res ni bilo nič denarja. Kar se tiče snemanja, sem bil kot glavni igralec skoraj na vseh snemanjih, približno 25. Snemali smo za Bežigradom, v Zagorju, torej v glavnem v Zasavju, in nekaj v Trboljah in je bilo super.

Kakšnem se vam zdi končni rezultat?
Sem perfeksionist, a sem kar zadovoljen. Bomo videli, kaj bodo rekli gledalci in koliko jih bo. Je pa tako, da film ni slab, če ga je vzel distributer.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.