Slovenski film blestel v Sarajevu

Foto: PR filma Izlet film Izlet Foto: PR filma Izlet Nina Rakovec Foto: PR filma Izlet Nina Rakovec Foto: PR filma Izlet Aleš Pavlin, Luka Cimprič, Andrej Štritof Foto: PR filma Izlet Jure Henigman Foto: PR filma Izlet Nina Rakovec Foto: PR filma Izlet film Izlet Foto: PR filma Izlet Nejc Gazvoda
Sinoči se je na sarajevskem filmskem festivalu odvila premiera slovenskega filma Izlet režiserja Nejca Gazvode. Njegovo delo je poželo najbučnejši aplavz.
Oglej si celoten članek

Dvorana je pokala po šivih, saj je za film že pred projekcijo na festivalu vladalo izjemno zanimanje, gre namreč za edino svetovno premiero v tekmovalnem programu. Na rdeči preprogi se je pred projekcijo sprehodil režiser Nejc Gazvoda ter mlada igralska zasedba, igralci Nina Rakovec, Jure Henigman in Luka Cimprič. V dvorani pa je pred projekcijo diva evropske kinematografije, Charlotte Rampling, podelila nagrado fundacije Katrin Cartlidge egiptovski pisateljici in režiserki Hali Lotfy.

Film je bil sprejet z navdušenjem tako obiskovalcev kot prisotnih filmskih strokovnjakov, ki je bilo toliko večje zaradi dejstva, da gre za nizkoproračunski prvenec. Po besedah organizatorjev se je po projekciji razlegel najbučnejši aplavz na festivalu. "Celotna ekipa filma je izjemno zadovoljna, saj takšnega odziva nismo pričakovali, vsi so nam neverjetno naklonjeni, aplavz je bil izjemen ... Z eno besedo – fantastično!" je po premieri povedala Nina Rakovec, ki v filmu igra eno izmed treh glavnih vlog. Režiser Nejc Gazvoda pa je na kratko dodal: "Izjemen in čustven odziv občinstva, sanjska premiera!" je bil navdušen.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.