"Slovenec se rezal bo ..."

Foto: Benjamin Kovač
Foto: Benjamin Kovač
Mentorjev feferon ali najboljša protestna pesem leta 2013 je Slovenska pogača pesnice Aleksandre Kocmut, ki sta jo uglasbila Slon in Sadež.
Oglej si celoten članek

Zrasel je nov feferon, Mentorjev feferon, ki zares pošteno useka. Tako je po dolgem okušanju pekočih rim in ritmov odločila žirija v sestavi Aida Kurtović, Jure Longyka, Ksenija Jus in Matej Krajnc, ki je v okviru letošnjega natečaja Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti in revije Mentor izbrala najboljšo protestno pesem leta 2013. To je pesem Aleksandre Kocmut s pomenljivim naslovom Slovenska pogača. Pesem sta mojstrsko uglasbila Slon in Sadež ter ji s tem dala še kanček dodatne ostrine.

Najboljši protestni pesmi leta 2013 lahko prisluhnete spodaj: .

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.