Ekipo slovenskih mladih kuharjev, ki jim v Seulu veliko konkurenco predstavljajo mladi kuharski mojstri iz vsega sveta, med drugim iz Francije, Italije, Španije, Švedske, Danske in Nemčije, vodi Borut Jakič, glavni kuharski šef v hotelu Aleksander v Rogaški Slatini.
Navdušili žirijo
V petek je slovenska kuharska ekipa petčlanski ocenjevalni komisiji na ogled postavila svečano ploščo za osem oseb, gastronomski meni s petimi hodi, tri inovativne predjedi ter štiri restavracijske sladice. Komisijo so jedi, kot na primer hladen dimljen losos s koprom, jastogova terina z algami nori in korenjem ter zelena tapioka na polenti z lignjevim kaviarjem tako navdušile, da je slovensko ekipo nagradila s srebrno medaljo za hladno razstavo jedi.
Danes pa bodo žirijo poskušali prepričati z menijem s tremi hodi, ki ga bodo pripravili za 65 ljudi v živo. S tem preizkusom se bo svetovno kulinarično tekmovanje tudi končalo.