Slikar, ki je narisal Kate, se brani

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Slikar Paul Emsley pravi, da je s portretom vojvodinje Kate zadovoljen.
Oglej si celoten članek

Prvi uradni portret britanske vojvodinje Kate je požel veliko posmehovanja in kritik, saj je bila lepotica videti starejša, kot je v resnici. Sedaj se je na komentarje odzval avtor dela, slikar Paul Emsley. "Hotel sem razkriti njen pravi jaz, njen naravni jaz, njo, nekaj … kar bi razkrilo njeno toploto,“ pravi Emsley in dodaja, da v njegovem ateljeju visi še en portret vojvodinje, ki jo prikazuje kot „svetlooko, mlado, svežo in razigrano“ žensko.

"Kritiki imajo delo, ki ga morajo opraviti. Razumem. Ne gre za kritiziranje. Za javnost poskušajo umetnost interpretirati. Razumem, zakaj to počnejo, a me to ne zanima. Njihovo mnenje ne bi vzel preresno,“ je še povedal slikar in dodal, da je moral pri svojem delu zadovoljiti ogromno kriterijev, tako svoje kot tudi od galerije, kjer potret visi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:11 2. Februar 2013.

    slikar ki je NASLIKAL in ne narisal. Ker je to slika in ne risba, cisto enostavno ce si vsaj malo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.