Slastni pariški brioši

Foto: Žurnal24 Popoln zajtrk ...
Le kaj je lahko lepšega od poznega zajtrka s kavo, domačo marmelado in maslom, namazanim na sveže pečene slastne brioše?
Oglej si celoten članek

Za pripravo približno 20 briošev boste potrebovali:

  • 500 g moke,
  • 30 g kvasa,
  • 1 žličko sladkorja,
  • 3 žlice mlačnega mleka,
  • 200 g masla,
  • 4 jajca,
  • pol žličke soli,
  • maslo za modelčke in
  • 2 rumenjaka.

Priprava
V posodo presejte moko in na sredini naredite vdolbino. Vanjo zdrobite kvas, dodajte sladkor ter zmešajte z nekaj mleka in moke. Pokrijte s čisto kuhinjsko krpo in pustite vzhajati približno petnajst minut.

V moko s pripravljenim kvasom dodajte jajca, sol, raztopljeno ohlajeno maslo in vse skupaj zamesite. Testo gnetite tako dolgo, dokler na njem ne začnejo nastajati mehurčki in se ne lepi na stene posode. Nato ga pokrijte in pustite vzhajati približno pol ure.

Iz testa oblikujte valj in ga prečno razrežite na 20 enakih kosov. Te razdelite na dva dela v razmerju tretjina – dve tretjini in vsakega oblikujte s pomokano dlanjo na pomokani deski s krožnimi gibi v pravilne krogle.

Modelčke za brioše namažite z maslom in vanje položite večje krogle. Na sredini ustvarite vdolbinico, v katero postavite manjšo kroglo in jo rahlo pritisnite (testo bo v obliki hruške).

Pustite vzhajati uro in pol. Pečico segrejte na 220 stopinj Celzija. Brioše namažite z rumenjakom in pecite 15–20 minut pri 200 stopinjah.

Dober tek!
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.