Skupina X izbrala najboljšo rdečo zvrst

Foto: Žurnal24 Utrinek iz ocenjevanja
Mesec je naokoli in 18 članov Skupine X se je, tako kot vsak zadnji ponedeljek v mesecu, v gostilni pri Gorjancu na Brezovici spet spopadlo – tokrat z 29 rdečimi zvrstmi oziroma cuveeji.
Oglej si celoten članek

Ocenjevali so 9 tujih, 9 briških in 11 vin iz drugih slovenskih vinorodnih okolišev, ki jih je vse mogoče kupiti na slovenskem trgu. Že pred samim srečanjem se je vedelo, da bo ta spopad zanimiv, saj se ve, da se Slovenci ne moremo ravno hvaliti s svojimi rdečimi vini, kaj šele z velikimi rdečinami. Kljub temu pa jih nekaj vendarle imamo!

Čeprav (razen organizatorjev ocenjevanja) ocenjevalci nikoli ne vedo, katera vina bodo ocenjevali, pa je bilo nekako pričakovati dvoboj na dveh ravneh: najprej med zvrstmi, ki bazirajo na merlotih oziroma cabernet sauvignonih, in nato med briškimi oziroma tujimi rdečimi zvrstmi. Pričakovanje so potrdili tudi rezultati, iz katerih je razvidno, da je zmagala zvrst, ki temelji na merlotu, in pa dve tuji vini – toskanski, ki sta za las premagali dve briški rdečini.

Najboljše rdeče zvrsti, ki se jih da kupiti na slovenskem trgu, po izboru Skupine X:

1. mesto: Angelo Gaia, Magari, 2005, Toskana
Zvrst: 50% merlot, 25% cabernet sauvignon, 25% cabernet franc
2. mesto: Piccini, Vino in Musica, 2001, Toskana
Zvrst: 90% sangiovese, 10% cabernet sauvignon
3. mesto: Edi Simčič, Duet Lex, 2003, Goriška brda
Zvrst: 80% merlot, 10% cabernet sauvignon, 10% cabernet franc

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.