Skuhajte domači plastelin

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Če imate majhne otroke, ki med igro plastelin radi tudi pokusijo, jim naredite takšnega, ki jim ne bo škodil.
Oglej si celoten članek

Testo obar­vajte z barvili za hrano, uporabite pa lahko tudi začimbe: kurkumo za rumeno barvo, sladko papriko za rdečo ali kakav za rjavo. Dišave dodajte na koncu. Uporabite dišeče začimbe, kot je recimo cimet, dodate pa lahko tudi nekaj kapljic eteričnega olja. Če želite praznično obarvan plastelin, v testo na koncu vmešajte bleščice. Izdelek posušite na zraku ali v pečici.

Izdelava je zelo preprosta, otroci pa se bodo z njim še toliko raje igrali, če ga bodo naredili sami.

Potrebujete:

  • 1 skodelico vode,
  • 1 skodelico gladke moke,
  • pol skodelice soli,
  • 1 žličko vinskega kamna,
  • 2 žlici rastlinskega olja,
  • barve za hrano,
  • eterična olja ali začimbe, če želite, da plastelin diši, in
  • bleščice

Priprava

Zmešajte moko, sol in vinski kamen. Dodajte vročo vodo in žlički olja. Zmeša­jte in po potrebi še kratek čas kuha­jte na malem ognju. Ko testo odstopi od stene posode, počakajte, da se ohladi, nato pa ga preg­netite in razdelite na več delov. Tako je pripravljeno za barvanje.

Domači plas­telin zaprite v vrečko ali posodico, tako da bo na sobni temperaturi zdržal nekaj dni. Čez nekaj dni postane precej mehak, zato mu dodajte malo moke. Za daljšo obstojnost ga hranite v hladilniku.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.