Sivkine palčke

Foto: Blanka Kefer
Foto: Blanka Kefer
Veste, da lahko s sivko popstrite tudi slane prigrizke? Ponujamo vam recept za hrustljave sivkine palčke.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 500 g moke
  • 1 vrečka suhega kvasa
  • 1 čajna žlička soli
  • 1 jedilna žlica medu
  • 2 jedilni žlici sivkinih cvetov
  • 1 vejica timijana
  • 2 jedilni žlici olivnega olja
  • 2 olivno olje

Priprava:

  • V skledo presejemo moko. Dodamo kvas in sol ter premešamo. Osmukamo timijanove listke in jih drobno nasekljamo. Vse sestavine - razen ene jedilne žlice olja - pomešamo z moko in zgnetemo v gladko testo. Testo pokrijemo in vzhajamo ca. 40 minut.
  • Testo razvaljamo na pomokani površini v pravokotnik na ca. 1/2 cm debelo. Razrežemo na ca. 30 cm dolge in 1/2 cm debele trakove in jih z obema rokama zvaljamo v palčke, ki jih malenkost zasukamo.
  • S papirjem za peko obložimo dva pekača in položimo palčke tako, da je med njimi razmik. V segreti pečici jih pri 220 °C pečemo ca. 15 minut, da postanejo zlatorjave.
  • Vzamemo jih iz pečice, ohladimo in položimo v posodo za shranjevanje. Sivkine palčke shranjujemo na suhem.

Nasvet:

Po tem receptu za sivkine palčke lahko pripravimo tudi timijanove ali rožmarinove palčke. Sestavin je dovolj za 30 palčk.

Za še več receptov s sivko kliknite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.