Za sladke sirove štruklje najprej pripravimo testo.
Za testo najprej presejemo moko in v sredini naredimo jamico, kamor vlijemo olje, dodamo jajce in solimo. Prilijemo mlačno vodo, razmešamo, nato zgnetemo. Gnetemo deset do petnajst minut.
Iz testa oblikujemo hlebček in ga položimo na pomokano desko. Premažemo z oljem in pokritega pustimo stati pol ure. Na sredino pomokanega prta položimo hlebček, potresemo ga z moko, malce razvaljamo in premažemo z maščobo.
Na tanko razvlečemo in porežemo debele robove. Razvlečeno testo sušimo osem do deset minut. Dve tretjini testa premažemo z nadevom, eno tretjino pa rahlo pokapamo z maščobo.
Zvijemo in štrukelj lahno zavijemo v z drobtinami potresen prtič. Povežemo ga z vrvico in skuhamo v slanem kropu. Kuhan štrukelj vzememo iz vode in malce počakamo. Nato ga odvijemo, narežemo na kose in zabelimo s prepraženimi drobtinami.
Nadev pripravimo tako, da k razmešani maščobi dodamo rumenjake, polovico sladkorja in začimbe. Rahlo umešamo, dodamo pretlačeno skuto, rozine, smetano in trd sneg beljakov, med katerega smo vtepli preostali sladkor. Če je nadev premalo mazav, dodamo še dve žlici kisle smetane.
Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.