Sirova pita s špinačo

Foto: Blanka Kefer
Foto: Blanka Kefer
Slano pito s sirom in špinačo pripravite za kosilo ali večerjo. Po želji ji primešajte por ali malo slanine.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 500 g listnatega testa
  • 500 g fete ali skute
  • 150 g masla
  • 80 dag špinače
  • 1 čebula
  • 1 jajce
  • sol in poper

Priprava:

  • Špinačo preberite, operite in na hitro pokuhajte v vroči vodi ali nad paro – le toliko, da se posede. Nato jo odcedite, ohladite in sesekljajte. Sir ali skuto razdrobite, čebulo in peteršilj nasekljajte.
  • V posodi zmešajte pripravljeno špinačo, sir ali skuto, čebulo in peteršilj ter zmes začinite s soljo in poprom. Dobro premešajte. V skodelici razžvrkljajte jajce, mu primešajte mleko in stopljeno maslo (mlačno).
  • Čas je za sestavo pite. V pomaščen pekač položite nekaj plasti listnatega testa (ne pozabite na rob), vsak list premažite z jajčno mešanico ter nanj razporedite tretjino mešanice sira in špinače. Dodajte nekaj plasti listnatega testa, vsako premažite z jajčno mešanico, potresite z drugo tretjino mešanice in postopek še enkrat ponovite. Na koncu pito prekrijte s plastjo listnatega testa, privihajte in po potrebi odrežite rob in vse skupaj polijte s preostalo jajčno mešanico.
  • Pripravljeno pito položite v hladno pečico, jo ogrejte na 200 stopinj Celzija in pecite še okoli 40 minut. Pita je pripravljena, ko je zlato rjavo zapečena. Dober tek!

več receptov za pite poiščite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.