Sekta ob posredovanju grozi s samomorom

Foto: Žurnal24 (Foto: iStockPhoto)
Najmanj 30 članov ruske sekte sodnega dne se je zabarikadiralo v jamo v osrednji Rusiji in grozijo, da se bodo razstrelili, če bo policija posredovala.
Oglej si celoten članek
"Zasuli so vhod v jamo, nočejo priti ven in grozijo, da se bodo razstrelili," je povedal član lokalnega tožilstva. "Ne upamo si posredovati, saj je med njimi nekaj otrok."

Po poročanju tujih agencij si je sekta, ki v jami vztraja od 7. novembra, v jamo prinesla hrano in kurivo, saj se iz jame vali gost dim. Lokalni duhovnik, oče Georgy, je sekti stopil v bran: "To so samo preprosti kristjani. Pravijo, da cerkev opravlja slabo delo, konec sveta pa se hitro približuje, zato se samo poskušajo rešiti."

Sekta sicer konec sveta pričakuje okoli maja naslednje leto, po mnenju policije pa bodo člani sekte prišli ven takoj, ko jim bo zmanjkalo zalog.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.