Sejem za multimilijonarje

Foto: Žurnal24 Mercedes, posut s kristali Swarovski. Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Včasih je izlet v Rusijo spominjal na mračne transporte v Sibirijo, danes pa je Moskva prestolnica, kjer prirejajo sejem za milijonarje, ki ne vedo čisto dobro, kako bi porabili denar. Lade niso več zgornja meja.
Oglej si celoten članek

Na sejmu lahko vidite velike avtomobile za najbogatejše očete in drage igrače za razvajene fante. Če ne želijo obtičati v vedno problematičnem moskovskem prometu z mercedesom, posutem s kristali, je seveda na voljo tudi nekaj helikopterjev.

 
 

Ko  Rusi odprejo vinsko karto, vedno naročijo  najdražje vino, ker menijo, da je najboljše. Ampak seveda ni.

 

Zlato in bleščice morda niso za vsak okus, a če ste Rus in če imate kaj pod palcem, potem to tudi pokažete. Skromnost je povsem neznan pojem.  Na  odprtju sejma  so  k  slavnostnem ozračju pripomogli možje na hoduljah in natakarji, ki so galantno drseli med bogataši in ponujali v pokušino najfinejša vina in vodko, vendar mož, ki stoji za organizacijo sejma, zanika, da bi bila prireditev povezana le s potrato. ''Razvijanje okusa zahteva veliko časa,'' je dejal Yves Gijrath. ''Prvič, je zelo osebne narave, in drugič, ko  Rusi odprejo vinsko karto, vedno naročijo  najdražje vino, ker menijo, da je najboljše. Ampak seveda ni.''

''Zato smo tukaj - da razložimo, kaj pomenijo blagovne znamke, kaj je luksuz in kaj ni. Da ne gre samo za ceno,''
dodaja Gijrath, ki si je očitno zadal posebno poslanstvo.

Mobilni telefon se dobi za drobiž
In koliko stane ''nekičast'' mobilni telefon? Zlat in posut z diamanti vas bo olajšal za 15.000 evrov. Drobiž. Če želite biti res v špici, potem se morate ozreti za kakšnim luksuznim posestvom, ki stane vrtoglave desetine milijonov - dolarjev, evrov, funtov - ruski oligarhi se na to najbrž ne ozirajo. Seveda jih ima le peščica takšno srečo, večina njihovih rojakov se še vedno otepa z nizkimi plačami in preživetjem, zato so nekatera prehrambena podjetja celo morala znižati cene izdelkov. Za izbrance pa je meja le nebo, kamor se lahko podajo z najetim ali kar lastnim letalom. Bi radi spoznali koga? Tudi prijateljstvo s takšnim tajkunom ni poceni - morda si kakšen za božično darilo želi ravno kavno mizico, podprto z oklom sibirskega mamuta - po zmerni ceni 270.000 ameriških dolarjev.   

Vstopnice za tiste, ki imajo plitkejši žep in lačne tudi oči, stanejo 20 evrov. Si to lahko privoščite?
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.