Sedem pravil zamrzovanja

Foto: Žurnal24 Zmrznite najljubše sadje. (Foto: Shutterstock) Foto: Žurnal24 korenje Foto: Žurnal24 grah Foto: Žurnal24 gobe Foto: Žurnal24 cvetača Foto: Žurnal24 špinača Foto: Žurnal24 paradižnik Foto: Žurnal24 slive Foto: Žurnal24 breskve Foto: Žurnal24 jagodičevje Foto: Žurnal24 marelice
Zdaj je pravi čas, da v zamrzovalniku naredite zdravo zalogo za dni, ko bodo poletni sadeži in vrtnine težje dosegljivi. Sprehodite se skozi pravila zamrzovanja.
Oglej si celoten članek
  • Vedno zamrznite le hladna živila.
  • Naredite več majhnih paketkov in vanje zamrznite toliko, kot boste potrebovali.
  • Paketke označite in pripišite tudi datum zamrzovanja.
  • Pazite, da vrečka ne prepušča zraka. Tega izpraznite ročno ali s pomočjo naprave za izsesavanja zraka. Če živila shranjujete v posodicah, bodite pozorni, da te dobro tesnijo.
  • Paketke najprej za nekaj ur shranite v najhladnejši prostor v hladilniku, saj hladna živila zamrznejo hitreje.
  • Hladne paketke poljubno postavite v zamrzovalnik, če se le da, pa jih ne razporedite enega poleg drugega − tako jih zložite šele globoko zamrznjene (po enem dnevu).


Kako zamrzniti določeno sadje in zelenjavo, si poglejte v galeriji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.