Se tudi vi bojite, da bi zmanjkalo vode?

Foto: Žurnal24 Bi bili pripravljeni v zameno za varnejše okolje zamenjati pralni stroj?
Ljudje smo vse bolj ozaveščeni in marsikdo se zaveda potrebe po varčevanju z vodo in varovanju okolja. Pomagate lahko tudi s pravo izbiro pralnega stroja.
Oglej si celoten članek

Pralni stroj, ki za pranje ne potrebuje le pitne vode, ampak lahko uporabi kar vodo iz vodnjaka ali kapnico, na trgu ni novost, saj so ga pri Mieleju razvili že pred leti. A zanj ve zelo malo kupcev. V času, ko se ljudje vse bolj zavedamo potrebe po varčevanju z vodo in varovanju okolja, je tak pralni stroj izbira, vredna razmisleka.

Manj kemičnih sredstev
Deževnica je mehka voda, zato lahko pri pranju uporabite manj pralnega praška, mehčalec pa sploh ni potreben. Štiričlanska družina, v kateri na leto operejo povprečno 320 strojev perila, če to počnejo štirikrat na teden, bi s pranjem z deževnico prihranila okoli 11.000 litrov vode. Seveda pa bi bil prihranek očiten tudi pri pralnem prašku in mehčalcu.

Pranje z mehko vodo pa ima poleg prednosti tudi svoje pomanjkljivosti: izpiranje je namreč slabše.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.