Še eno filmsko priznanje za Pitta

Foto: Reuters Brad Pitt Foto: Reuters Angelina Jolie, Brad Pitt Foto: Reuters Meryl Streep Foto: Reuters Jessica Chastain
Brad Pitt je s svojima vlogama v filmih Zmagovalec in Drevo življenja navdušil tudi krog newyorških filmskih kritikov, ki so ga razglasili za najboljšega igralca.
Oglej si celoten članek

Brad Pitt bo lahko na svojo polico z nagradami dodal še priznanje kroga newyorških filmskih kritikov, ki ga je v ponedeljek razglasil za najboljšega igralca za njegovi vlogi v filmih Zmagovalec in Drevo življenja. Igralec, ki so ga sicer imenovali za najboljšega igralca že prejšnjo soboto na mednarodnem filmskem festivalu v Palm Springsu, se je podelitve udeležil v družbi svoje lepotice Angeline Jolie.

Priznanje za najboljši film je prejel The Artist, njegov ustvarjalec Michel Hazanavicius pa je dobil kipec za najboljšega režiserja. Nagrada za najboljšo igralko je romala v roke Meryl Streep za njeno upodobitev Margaret Thatcher v Železni dami, Pittova soigralka v filmu Drevo življenja Jessica Chastain pa je bila imenovana za najboljšo stransko igralko. Najboljši stranski igralec je postal Albert Brooks za svojo vlogo v filmu Drive.

Med preostalimi nagrajenci so bili še Steven Zaillian in Aaron Sorkin za film Moneyball, Emmanuel Lubezki za Drevo življenja, Raoul Ruiz pa je prejel posebno nagrado večera.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.