Sarah Ferguson spet zbolela za rakom

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Bolezen so odkrili med rekonstrukcijo prsi.
Oglej si celoten članek

Nekdanja žena britanskega princa Andrewa, Sarah Ferguson, je junija lani razkrila, da je zbolela za rakom na dojkah. 

"Pri Sarah, vojvodinji Yorka, so pred kratkim med rutinsko mamografijo odkrili zgodnjo obliko raka na prsih. Svetovali so ji operacijo, ki so jo uspešno opravili. Vojvodinja je deležna najboljše zdravstvene oskrbe in njeni zdravniki so ji povedali, da je prognoza dobra," je po posegu sporočil njen tiskovni predstavnik. 

Vojvodinja pa je med rekonstrukcijo oprsja izvedela še eno slabo novico - spet je zbolela za rakom. "Njen dermatolog je, medtem ko je bila vojvodinja na rekonstruktivni operaciji po mastektomiji, prosil, naj odstranijo in analizirajo več kožnih znamenj. Eno je bilo rakavo," je sedaj sporočil njen tiskovni predstavnik in dodal, da bodo nadaljnje preiskave pokazale, ali so rak ujeli v zgodnji fazi. 

Fergie ostaja optimistična, čeprav jo nova diagnoza skrbi. "Njene izkušnje kažejo, kako pomembno je preverjanje velikosti, oblike, barve in teksture ter pojava novih bradavic in kožnih znamenj, ki bi lahko kazali na melanom," je še dodal.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.