Sadje za lepo kožo

Foto: Žurnal24 Sadje dobro dene tudi koži. (Foto: Shutterstock)
Sestavine za nego kože poiščite kar v domačem hladilniku.
Oglej si celoten članek

V obdobju, ko je koža utrujena od zime ter potrebuje veliko vlage, vitaminov in snovi za poživitev, jo lahko sami pripravite na pomlad, pravi Ana Škulj iz kozmetičnega salona Školjka. Sadje in zelenjava vsebujeta obilo snovi, ki dobrodejno delujejo na kožo, razloži.                                   

Če je maska preveč tekoča, jo boste najlažje zgostili s koruznim zdrobom; tega po želji obogatite s sladko smetano, medom in rastlinskimi olji.
Ana Škulj, kozmetičarka

Za domače maske lahko uporabite katerokoli sadje in zelenjavo, pogoja sta le, da sta sveža in da masko uporabite takoj, poudarja Škuljeva. Naravne maske pustite učinkovati približno 20 minut, nato pa jih sperite z vodo, čajem ali mineralno vodo. Kožo na koncu namesto s kremo zaščitite s kapljico naravnega olja.

Piling je obvezen
Da bodo sestavine iz maske prodrle globlje in bolje učinkovale, je treba pred masko opraviti piling, ki bo odstranil odmrle celice, pojasnjuje Škuljeva. Za obraz uporabite mešanico olja in koruznega ali pšeničnega zdroba, za telo pa lahko tudi morsko sol.

Kumarična maska z beljakom
Beljak in pomarančni sok kožo osvežita, kumara pa jo navlaži in učinkuje protivnetno.

Potrebujete:

  • 1 jajčni beljak
  • 1/2 pomaranče
  • 1/4 kumare
  • ustekleničeno negazirano vodo


Priprava:
Beljak stepite v sneg. Iz polovice pomaranče iztisnite žlico soka. Naribajte za dve žlici kumare in jo vmešajte v stepeni beljak. Dodajte pomarančni sok in rahlo premešajte. Nanesite in pustite učinkovati 20 minut. Sperite z ustekleničeno vodo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.