S to nenavadno potezo je ta par rešil svoje spolno življenje

Foto: Profimedia Jennelle Sherman Foto: Profimedia Jennelle Sherman Foto: Profimedia Jennelle Sherman
Kdo bi si mislil, da je to recept …
Oglej si celoten članek

Jennelle Sherman s Floride je na Tik Toku delila svojo zgodbo o reševanju zakona, v katerem že dolgo ni bilo več spolnosti. Težave so se začele kmalu po rojstvu sina Aidana. Mož Nathan naj bi bil zelo osredotočen na delo, Jennelle pa je postala glavna skrbnica njunega sina. Naraščajoče razočaranje zaradi pomanjkanja intimnosti je vodilo v napetost in nenehne prepire. 

Pomemben preobrat pa je bila njena nezvestoba. Psiholog je zakoncema svetoval, naj se vrneta h krščanstvu in se lotita ​​manjših izboljšav. Iz spalnice sta na primer umaknila televizijo, sedaj raje skupaj molita, namesto da bi gledala televizijo, drug drugemu namenita več pozornosti. Vse to naj bi botrovalo vrnitvi strasti v njuno zvezo. Par je uspešno prebrodil krizo, nedavno pa praznoval 20. obletnico poroke. 

Danes Jennelle na družbenih omrežjih parom svetuje, kako lahko izboljšajo ali rešijo svoj zakon. Eden izmed njenih nasvetov je, da se nehamo pritoževati nad partnerjem in ga namesto tega večkrat pohvalimo. 

@jennellesherman you are able to have self control with your words. you can choose to not say negative or critical things. Instead focus on what you can be thankful for. what is your spouse is doing well? praise them. #morebragging #lessnagging ♬ Boundless Worship - Josué Novais Piano Worship

Če pa bolj kot moči molitve zaupate strokovnjakom, pa je tu šest nasvetov, ki lahko zelo izboljšajo vaše spolno življenje ...

Partner naj se počuti ljubljenega

Nova študija je pokazala, da če čutimo, kako nas partner obsipava s pozornostjo, si želimo več njegove družbe, vključno s seksom. Spoštovanje in pozornost sta zelo pomembna elementa, posebej v razmerjih, ki trajajo že leta.

Bodite radodarni

Bolj se posvetite partnerju in ne mislite samo na svoje potrebe. Posledično bo vaše spolno življenje zacvetelo.

Crkljajte se

Znanstveniki menijo, da lahko crkljanje, ljubkovanje ali preprosto ležanje drug ob drugem v postelji močno izboljša seks. "Eden najpogostejših razlogov, zakaj ljudje seksajo, je ta, da si želijo biti bližje partnerju. Crkljanje po seksu pomaga uresničiti to željo," je povedala dr. Amy Muise.

Potrudite se

Raziskovalci z Univerze v Torontu so prišli do zaključka, da so pari, ki menijo, je za boljši seks potreben trud, bolj zadovoljni v postelji in v partnerskih odnosih. Pravijo, da morata partnerja razviti ‘skupno spolno moč’, da bi ohranila dolgoročno spolno zadovoljstvo.

Izogibajte se alkoholu

Dovolite si čutiti pristna čustva, brez poseganja po alkoholu. Na dolgi rok se bosta s partnerjem počutila boljše.

Pogovarjajte se in pišite v beležko

Čeprav se pisanje zapiskov morda sliši nenavadno, je dr. Emily Nagoski pojasnila, da lahko to močno izboljša spolno izkušnjo. "Če zapišete tri odlične trenutke med seksom, ki ste jih imeli, jih lahko delite s svojim partnerjem in jih poskušate ponoviti. Pisanje o tem ustvari tudi določeno spodbudo, ki vas lahko precej vzburi," je pojasnila. "Pomembno je vedeti, kaj vam je všeč in potem delati na tem," je dodala. Dr. Kristen Mark pa poudarja, da so pari, ki se pogovarjajo o seksu, veliko bolj zadovoljni v postelji, še piše b92.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.