Gostitelj, predsednik Borut Pahor, je gostom namenil pretežno jedi slovenske, domače kuhinje. Predsedniki so si tako najprej privoščili predjed, sestavljeno iz brdske dimljene postrvi na solati z oljčnim oljem in olivnim kruhom, ob tem pa nazdravili z rumeno rebulo (letnik 2011) vinarja Zvonimirja Simčiča iz Goriških brd.
Sledila je glavna jed, ko so gostom postregli z rezinami hrbta ekološko gojenega goveda na zeleninem pireju ob mladi zelenjavi in žlikrofu iz zeliščne skute ter kozarcem rdeče kapljice; cabernet sauvignona (letnik 2007) vinarjev Movie iz Goriških brd.
Na koncu so se posladkali z jogurtovo-smetanovo kremo z malinami in kavo z ročno izdelanim brdskim čokoladnim tartufom.
Takoj po kosilu, ki je bilo tako ali tako delovno, je sledilo še več dela. Pahor se je srečal s črnogorskim predsednikom.
glede na to, da pijejo v službi ni čudno kam plovemo
Normalen človek si po kosilu malce odpočije, ker je pred tem dela. Til ekvazi delavci so sam jezike obračali...torej so …
Gospa Anja nam je predstavila balkanske jedi in balkansko vino... :) Predvsem pa je bila velika čast za postrvi in …