Rumove lunice

Foto: Norbert Tutschek
Foto: Norbert Tutschek
Že veste, kaj boste pekli za praznike? Poskusite sladke rumove lunice.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 5 jajc
  • 250 g masla
  • 250 g sladkorja v prahu
  • 1 ščepec soli
  • 1 vrečka vanilijevega sladkorja
  • 100 g oreščkov (naribanih)
  • 150 g čokolade (drobno naribane)
  • 150 g moke (gladke)
  • 1/2 vrečke pecilnega praška
  • ribezova marmelada
  • 250 g sladkorja v prahu (za rumov preliv)
  • vroča voda (za rumov preliv)
  • rum (za rumov preliv)

Priprava:

  • Za rumove rezine najprej ločimo jajca. Beljak s ščepcem soli stepemo v posodi brez ostankov maščobe, da nastane trden sneg. Rumenjake pomešamo z maslom, ki ima sobno temperaturo, z vanilijevim sladkorjem in sladkorjem v prahu, da nastane penasta masa.
  • Pecilni prašek skozi sito dodamo moki in pomešamo z oreščki in naribano čokolado.
  • Obe masi med sabo pomešamo, primešamo pa tudi manjšo količino snega. Na koncu primešamo še preostanek snega.
  • Maso za testo enakomerno nanesemo na pekač, ki smo ga prekrili s peki papirjem in v vnaprej ogreti pečici pri 180°C pečemo približno 25 minut.
  • Medtem pomešemo vročo vodo, rum in sladkor v prahu.
  • Še vroče rezine premažemo z marmelado, po vrhu pa nanesemo rumov premaz.
  • Pred serviranjem pustimo, da se rumove rezine dobro ohladijo.

več receptov za praznično peko poiščite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.