Sestavine:
- 125 g masla
- 125 g sladkorja v prahu
- 1 čajna žlička kave (instant)
- 1 jedilna žlica kakava
- 4 jedilne žlice ruma
- 200 g lešnikov (mletih)
- 350 g temne čokolade
- 200 g čokoladnih mrvic (kokosovih kosmičev ali nasekljanih pistacij za posip)
Priprava:
Za pripravo rumovih kroglic najprej v vodni kopeli stopimo čokolado, da postane tekoča. Nato ji dodamo lešnike, rum, kavo in kakav. Nekoliko ohladimo in pazimo, da je zmes gosta.
Maslo in sladkor gladko zmešamo in ju dodamo čokoladni zmesi. Vse skupaj dobro premešamo. Z rokami oblikujemo rumove kroglice poljubnih velikosti in jih povaljamo v čokoladnih mrvicah, nasekljanih pistacijah ali kokosovih kosmičih. Ohladimo.
Nasvet:
Če je zmes za rumove kroglice pretopla za oblikovanje, jo postavite za 10 minut v hladilnik in poskusite znova.
Imate raje mlečno ali temno čokolado? Pri tem receptu lahko uporabite tisto, ki vam najbolj tekne.