200 g čokoladnih mrvic (kokosovih kosmičev ali nasekljanih pistacij za posip)
Priprava:
Za pripravo rumovih kroglic najprej v vodni kopeli stopimo čokolado, da postane tekoča.
Nato ji dodamo lešnike, rum, kavo in kakav. Nekoliko ohladimo in pazimo, da je zmes gosta.
Maslo in sladkor gladko zmešamo in ju dodamo čokoladni zmesi. Vse skupaj dobro premešamo.
Z rokami oblikujemo rumove kroglice poljubnih velikosti in jih povaljamo v čokoladnih mrvicah, nasekljanih pistacijah ali kokosovih kosmičih. Ohladimo.
Nasvet:
Če je zmes za rumove kroglice pretopla za oblikovanje, jo postavite za 10 minut v hladilnik in poskusite znova.
Imate raje mlečno ali temno čokolado? Pri tem receptu lahko uporabite tisto, ki vam najbolj tekne.
Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.