RTVS predstavila poletno sceno

Foto: Mare Vavpotič
Foto: Mare Vavpotič
Na RTVS danes začenjajo z nizom poletnih oddaj, v katerih bodo pregledali pestro kulturno dogajanje v Sloveniji in tudi prek meja. Na vrsti je Poletna scena, ki jo bo povezovalo šest voditeljic in voditeljev.
Oglej si celoten članek

Vsak večer, od ponedeljka do petka po Odmevih, ob sobotah in nedeljah pa po večernih Poročilih, vas bodo na TV SLO 1 v kulturno dogajanje zvabili z reportažami, javljanji v oddajo neposredno z večernih dogodkov, s festivalov, koncertov in z drugih prireditev, s portretiranjem znanih ustvarjalcev, pri tem pa bodo dogodke strokovno presojali.

Ob aktualnih dogodkih vas bodo popeljali tudi v svet mode in dizajna, filma in vam priporočali v branje knjige po našem izboru. Družili se bodo z znanimi osebnostmi na izbranih poletnih dogodkih in njihovih priljubljenih krajih. Predstavljali vam bodo glasbenike, vizualne umetnike in druge kulturnike in umetnike, ki se bodo voditeljem pridružili v studiu.

Poročali bodo z Grossmanovega filmskega festivala, Festivala Lent, Festivala Ljubljana, Overjam international Reggae festivala, Metalkampa, InMusica, Acoustic Lakesida, Sajete, Punk Rock Holidaya, Festivala Radovljica, Soboških dni, Filmskega festivala v Motovunu, Puljskega filmskega festivala, Dubrovniških poletnih iger, Festivala klasične glasbe v Bregenzu, Salzburškega festivala, Festivala plesa Piran, Sarajevskega filmskega festivala in drugih privlačnih dogodkov.

Oddajo ustvarjajo novinarke in novinarji kulturno – umetniškega in razvedrilnega programa Televizije Slovenija s kolegi iz dopisništev doma in v tujini. Voditelji Poletne scene pa so Nataša Mihelič, Andreja Kočar, Bernarda Žarn, Mojca Mavec, David Urankar in Toni Cahunek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.