RTV bo Viktorje ponovno objavil

Foto: Stane Sršen
Foto: Stane Sršen
Generalni direktor RTV Slovenija Marko Filli je na Twitterju zapisal, da bo prireditev Viktorji na spletu dostopna po referendumu.
Oglej si celoten članek

Potem ko je RTV včeraj sporočil, da ponovitve prireditve Viktorji ne bo in da bodo oddajo umaknili tudi s svoje spletne strani, so se na račun nacionalke pojavile kritike o cenzuri. "Kakšna cenzura neki, lepo vas prosim! Posnetek bo počakal do izteka referendumske kampanje, ki je na nacionalki regulirana. To je vse!" je na Twitterju razložil generalni direktor RTV Slovenija Marko Filli. Dodal je še: "Satira je satira, objavljena in veljavna pravila nacionalke v času predreferendumske in predvolilne kampanje pa so nekaj drugega ..."

RTV pojasnjuje

"Izražanje stališč do referendumskega vprašanja sodi v kategorijo politične propagande. Skladno z 10. členom zakona o RTV Slovenija je v programih RTV Slovenija politična propaganda prepovedana. Politična propaganda je dovoljena v času volilne kampanje (volitve v državni zbor, za predsednika republike, v Evropski parlament, lokalne volitve, referendumi ...), ki pa mora potekati skladno s sprejetimi pravili za izrabo programskega časa. Od 11. marca do vključno 23. marca 2012 veljajo za programe RTV Slovenija Pravila za predstavitev mnenj o vprašanju zakonodajnega referenduma o družinskem zakoniku, ki so bila objavljena 11. februarja 2012 in do katerih je mogoče dostopati tudi na spletni strani www.rtvslo.si (http://www.rtvslo.si/files/razpisi_natecaji/2012/pravila_referndum_25_3_2012.pdf)."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 10:02 19. Marec 2012.

    gggg, dejstvo je, da se razglablja in demonizira stvar, ki sploh ne bi rabila diskusije. Spuščanje na nivo klerofašistov - …

  • 09:53 19. Marec 2012.

    Obstaja bistvena razlika med humorjem/satiro na eni strani ter odkrito referendumsko propagando na drugi strani. Med drugim že zakon o …

  • 09:44 19. Marec 2012.

    Ja kolk so a pravoverni, da ne morš verjet.....zgleda da nekak ne verjamejo, da bi zakonik padel, pa se še …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.