Romanca na sodišču

Foto: Žurnal24 Romanco je režiral Matjaž Zupančič. (Foto: SNG Drama Maribor)
Romanca, komična drama z duhovito zgodbo, je premiero doživela marca lani. Nocoj ob 20. uri lahko uprizoritev vnovič ujamete v Stari dvorani SNG Drame Maribor.
Oglej si celoten članek

Komična drama Romanca se ironično posmehuje sodobnemu sodstvu, sodnikom, tožnikom in obtožencem. Prizorišče dogajanja je sodišče, kjer se znajde Obtoženec (Vojko Belšak). V kafkovsko bizarnem sodnem procesu, ki se odvija v senci mirovne konference za mir na Bližnjem vzhodu, se pokaže popoln razpad sistema, vrednot in demokracije. V odlični farsi se esejist, dramatik, scenarist in filmski režiser David Mamet obregne ob politično korektnost na izrazito nekorekten in duhovit način.

Sodnik (Janez Hočevar) se ukvarja v glavnem s svojimi alergijami in ne s primerom, Tožilec (Renato Jenček) ima težave s svojim fantom, Branilec (Mario Šelih) brani Obtoženega, ki se ukvarja s svojim židovstvom … Vseh šest nosilcev zgodbe je šest grotesknih značajev, polnih najrazličnejših predsodkov od homofobije do antisemitizma, od korupcije do konzervatizma. Z neposrednim in duhovitim dialogom Mamet odkriva vso praznost pravnega sistema kot temelja zahodne demokracije.

Za vstopnino boste odšteli od 8 do 16 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.