Tokrat se pripravite na eksotično poslastico.
Za čilijevo omako (100 ml) potrebujete:
- 2 stroka česna
- 4 žlice ribje omake
- 2 žlici limoninega soka
- 1 žlico rjavega sladkorja
- 1 žlico čilijevega praška
Priprava:
Najprej olupite česen in ga zdrobite v možnarju. Nato dodate ribjo omako, limonin sok, sladkor in čilijev prašek. Mešajte tako dolgo, dokler se sladkor ne stopi. Omako prelijte v kozarec in ga dobro zaprite ter dajte na hladno. Čilijeva omaka, ki ste jo pripravili, bo sveža ostala še približno dva tedna.
Riž z ananasom
Za štiri potrebujete:
- 2 čebuli
- 2 paradižnika
- 500 g ananasa
- 3 stroke česna
- 3 žlice olja
- 3 žlice rozin
- 750 g kuhanega riža
- 2 žlici ribje omake
- 1 žlico rjavega sladkorja
Priprava:
Olupite in sesekljajte čebuli. Nato operite dva paradižnika in ju drobno narežite. Pri tem odstranite nastavka za pecelj. Odcedite eno pločevinko ananasa v koščkih. Česen olupite in ga sesekljajte ter zlato rumeno popražite na olju. Nato dodajte čebulo in pražite še eno minuto. V to dajte paradižnik, ananas, rozine in riž ter med mešanjem segrevajte. Riž lahko začinite z ribjo omako in malo sladkorja.