Ribji file s karijem

Foto: Blanka Kefer
Foto: Blanka Kefer
Ste že pripravljali ribo s karijem in jabolki? Igro okusov preizkusite s spodnjim receptom.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 4 fileji lososa
  • 2 manjša krompirja
  • 2 večji jabolki
  • 3 vloženi feferoni
  • 100 ml sladke smetane
  • 2 jajci
  • 1 žlička karija v prahu
  • 2 žlici limoninega soka
  • sol
  • poper

Priprava:

  • Za ribji file z jabolkom in karijem najprej olupimo krompir in ga v osoljeni vodi skuhamo, vendar ne premehko. Nato ga ohladimo in narežemo na rezine. Jabolku odstranimo pečke in ga narežemo na tanke krhlje. Feferon nasekljamo na majhne kocke.
  • Stepemo smetano, ločimo jajca. Beljak stepemo v čvrst sneg. Previdno zmešamo smetano in sneg ter dodamo kari v prahu, sol in rumenjak.
  • Rezine krompirja in jabolk izmenično zložimo v pekač, čeznje položimo ribje fileje in jih pokapamo z limoninim sokom. Po vrhu posujemo feferone ter začinimo s soljo in poprom.
  • Čez porazdelimo še maso smetane in snega ter ribji file z jabolkom in karijem pečemo pri 180 stopinjah Celzija okoli 20 minut.

Nasvet:

Ribji file z jabolkom in karijem lahko postrežemo z motovilcem.

Recepte za več ribjih jedi poiščite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.