Retrospektiva z Dečkom in vojakom

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
V Kinu Udarnik se začenja retrospektiva enega svetovno bolj priznanih, doma pa najbolj priljubljenih iranskih režiserjev Seyyeda Reze Mir-Karimija¸ki bo trajala od do petka. Nocoj ob 21. uri bo na sporedu film Deček in vojak (Koudak va sarbaz).
Oglej si celoten članek

Bahman služi vojaški rok v eni izmed vasi province Khorasan. V prvem tednu novega leta si namerava vzeti dopust in odpotovati v svojo vas na severu države, da bi se pripravil na poroko. Vendar nadrejeni,oficir zavrne Bahmanovo prošnjo in mu namesto tega dodeli skrb za majhnega dečka, ki je zašel v težave z zakonom.

Bahman mora dečka pospremiti v center za problematične otroke v Teheranu in šele potem bo lahko odšel na dopust. Bahman se nejevoljno odpravi na pot, vendar mu neugnani deček nenehno povzroča preglavice, naposled celo skupaj pristaneta v Bahmanovi vasi. V žlahtni tradiciji iranskega mladinskega filma posneta drama o trčenju dveh razredov, tradicij in svetov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.