Retrospektiva od politikov do golote

Foto: Elliott Erwitt / Magnum Photos ZDA. Kalifornija. Bakersfield (1983) Foto: Elliott Erwitt / Magnum Photos ZSSR. Moskva. Nikita Kruščev in Richard Nixon (1959) Foto: Elliott Erwitt / Magnum Photos ZDA. New York. Felix, Gladys in Rover (1974)
Na Dunaju se danes odpira razstava fotografij svetovno znanega mojstra ujetih trenutkov Elliotta Erwitta, kjer bo prisoten tudi umetnik sam.
Oglej si celoten članek
Ameriški fotograf Elliott Erwitt je zaslovel v 60. letih prejšnjega stoletja s fotografijo takratnega ameriškega podpredsednika Richarda Nixona med burno diskusijo s predsednikom Sovjetske zveze Nikito Hruščevom. Glavni element fotografije je Nixonov kazalec, ki je grozilno usmerjen proti njegovemu političnemu nasprotniku med hladno vojno.

Toda Erwitt ne fotografira le politikov, temveč predvsem trenutke iz vsakdanjega življenja v črno-beli tehniki. Za svoje modele najraje uporablja otroke in pse, v fotografijah pa združi živahnost, lahkotnost, ironijo in humor, zaradi česar ga poimenujejo tudi Woody Allen fotografije. Svoj fotografski objektiv najpogosteje neopazno usmeri v pse in njihove lastnike, gole ljudi in obiskovalce muzejev. Erwitt, ki je sicer močno zaznamoval fotografijo ameriškega novinarstva, zase še danes pravi, da je amater, saj lahko po njegovem mnenju na ta način z več ljubezni opravlja svoj poklic.
Na Dunaju si lahko do 30. septembra v dunajskem razstavišču Kunsthaus ogledate retrospektivo njegovih del, sestavljeno iz več kot 150 del.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.