Reciklaža hitov, drugič

Foto: Žurnal24 Alenka Godec bo novi album So najlepše pesmi že napisane II. predstavila 22. dec
Intervju z Alenko Godec, ki bo novi album So najlepše pesmi že napisane II. predstavila 22. decembra v Cvetličarni.
Oglej si celoten članek

Ste se odločili za “drugi del” So najlepše pesmi že napisane, ker je bil prvi tako uspešen? Gre za preverjeno formulo?
Po skoraj 23 letih, odkar hodim po glasbeni poti, vam iz prve roke lahko povem, da preverjene formule ni. Mislim, da se je ideja o dveh albumih priredb porodila na založbi, še preden nas je dosegel prodajni uspeh prvega. Najbrž pa res ne bi rinili v nadaljevanje, če bi ostali neopaženi – tako pri poslušalcih kot pri stroki. Prvi in drugi album smo delali z zavestjo, da se poklanjamo velikim avtorjem in ob ustvarjanju smo vsi čutili veliko odgovornost.

Po kakšnem ključu ste tokrat izbirali pesmi?
To je bilo skupinsko delo, vedno pa je pretehtala pesem, besedilo in Janijevo novo videnje pesmi, ki je moralo ustrezati mojemu vokalu in interpretaciji. Pri tem je nemalokdaj s svojim svežim pristopom tudi mene motiviral, da sem bila morda drugačna.

Pa se vam zdi, da so najlepše pesmi res že napisane?
Priredbe obsegajo pesmi iz različnih časovnih obdobij, tako da bodo čez leta prav gotovo priredili tudi kakšne današnje melodije.

Bomo dobili tudi album So najlepše pesmi že napisane 3?
Že pri številki 2 je bilo nekaj malih pomislekov, a se je izkazalo, da je ustvarjalne motivacije dovolj, pesmi pa še za nekaj nadaljevanj. Močnejša želja je, da bi za naslednjo ploščo prav tako izbirali med skladbami, a med takimi, ki bi bile napisane zame na novo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.