Recepti za okusno kuhano vino

Foto: A. Š.
Foto: A. Š.
Prihajajočih praznikov si brez kuhanega vina mnogi ne znajo predstavljati. Za vas imamo nekaj slastnih receptov.
Oglej si celoten članek

Kuhanega vina raje ne kupujte, ampak si ga skuhajte sami. V kupljenem je ponavadi preveč sladkorja in je slabše kakovosti.

Namig: Vina ne segrevajte na več kot 80 stopinj, saj bo alkohol izhlapel.

Kuhano vino s kumkvati:
steklenica rdečega vina (750 ml)
75 gramov sladkorja
vrečkica vanilijevega sladkorja
cimetova palčka
2 janeževi zvezdi
6 nageljnovih žbic
4 kumkvate

Postopek: Vino, ves sladkor in začimbe segrejte. Kumkvate dobro umijte in narežite na kolobarje ter razdelite na štiri porcije. Kumkvate dajte v kozarce, nato pa skozi sito vanje prelijte vino.

Vroče jabolčno vino z ingverjem:
ingver
liter jabolčnega vina
125 ml vode
50 gramov sladkorja
pol cimetove palčke
4 rezine limone
3 nageljnove žbice

Postopek: Vodo in sladkor dajte v lonec in segrejte. Dodajte cimet, limono, nageljnove žbice in limono. Nato dolijte vino in segrevajte, a ne do vrelišča. Prelijte v kozarce.

Foto: A. Š., canva, Žurnal24 Recepti

Belo kuhano vino:
750 ml belega vina
2 pomaranči
1 limona
1 jedilna žlica meda
125 ml jabolčnega soka
cimetova palčka
kardamon, nekaj nageljnovih žbic in dve janeževi zvezdi

Postopek: Vino in sok prelijte v lonec, dodajte narezano limono in pomarančo ter začimbe. Segrejte, a pazite, da ne zavre. Po potrebi dodajte še med in sladkor.

Kuhano vino z brusnicami:
steklenica merlota ali cabernet sauvignona
500 ml svežega pomarančnega soka
120 gramov suhih, svežih ali zamrznjenih brusnic
65 gramov sladkorja
1 pomaranča
2 nageljnovi žbici
2 cimetovi palčki
120 ml konjaka

Postopek: Vino, sok, brusnice in sladkor počasi segrejte. Pomarančo operite in jo skupaj s cimetom in nageljnovimi žbicami dodajte vinu. Na majhnem ognju kuhajte 2-3 ure. Odstranite cimetove palčke in pomarančo, vino skozi sito prelijte v skledo in z vilico iz brusnic iztisnite sok. Vino prelijte nazaj v lonec in mu dodajte konjak ter po potrebi še sladkor. 

 
Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.