Recepti za noč čarovnic

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Vas zanima, kako pripravite enostavno, a hkrati inovativno jed, primerno za noč čarovnic? Od slastnih kandiranih jabolk in strašljivih čokoladnih ježkov, do zelenih pošasti in bučkine rižote ...
Oglej si celoten članek

Vas zanima kakšna je čarovniška kulinarika?

Rdeča kandirana jabolka

Sestavine: jabolka, voda, sladkor, koruzni sirup, rdeče barvilo za hrano

Kandirana jabolka predstavljajo tradicionalno jed za noč čarovnic. V lonec najprej stresite ¾ skodelice belega sladkorja, ½ skodelice vode in 1/3 skodelice koruznega sirupa. Po želji dodajte še nekaj kapljic rdečega barvila za hrano. Nato vse skupaj dobro premešajte. V mešanico položite termometer za hrano in celotno mešanico kuhajte približno 15 minut na zmerni temperaturi, dokler ne zavre (od 6 do 7 minut), ob tem vse skupaj vseskozi mešajte z mešalnikom za hrano.

Jabolka najprej dobro operite in jih osušite, nato jim z nožem odstranite pecelj in nasadite na kupljena nabodala ali paličice od sladolednih lučk. Za pripravo rdečih kandiranih jabolk potrebujete tudi termometer za sladkarije. Brez odvečnega čakanja nato vzemite jabolka, nasajena na nabodala in jih pomočite v rdečo obarvano mešanico ter jih na koncu položite na povoskan peki papir. Da sirup na jabolkih zatrdi, bo trajalo približno pol ure.

Ta recept je sicer primeren za 6 kandiranih jabolk.

Zelene pošasti

Foto: Profimedia noč čarovnic

Sestavine: zelena jabolka, jagode, arašidovo maslo, marcipan

Izjemno zdrav prigrizek za noč čarovnic bodo predstavljale t.i. 'zelene pošasti.' Jabolko razrežite na približno štiri dele in zunanji del vsakega kosa izdolbite ter ga namažite z arašidovim maslom ter tja namestite kos jagode v obliki jezika. Na vrh omenjenega kosa dodajte črno-bel marcipan, ki bo ponazarjal oči pošasti, tega pa lahko uporabite tudi za njihove strašljive zobe. 

Strašljivi čokoladni ježki

Foto: Žurnal24 noč čarovnic

 

Sestavine: čokoladni ježki in gumi bonboni.

Izjemno preprosta ideja ... Kupite čokoladne ježke in na njih namestite gumi bonbone v obliki ust in oči. Rezultat bodo super strašljivi in zabavni čokoladni ježki.

Bananini duhci in mandarinine bučke

Foto: Profimedia noč čarovnic

Sestavine: banane, mandarine, čokoladna zrnca

Banane narežite in jim dodajte čokoladne oči ter usta. Nato olupite tudi mandarine, ki bodo v duhu noči čarovnic igrale vlogo bučk.

 

 

 

 

Bučkina rižota

Foto: Žurnal24 bučkina rižota

Sestavine: ½ ekstra deviškega oljčnega olja, ½ dobro nasekljane čebule, 1 čajna žlička nasekljanega česna, arborio riž, 1 skodelica suhega belega vina, nasekljan file piščanca, velika buča, narezane bučke in po želji dodatna zelenjava, ½ skodelice s parmezanom, 4 čajne žličke nesoljenega masla, narezanega v majhne koščke, javorjev sirup.

V srednje veliki ponvi segrejte oljčno olje na zmerni temperaturi. Dodajte čebulo in česen ter prepražite in kontinuirano mešajte, dokler se vse skupaj ne zmehča (3-4 minute).

Nato dodajte tradicionalni arborio riž in nadaljujte z mešanjem, pri čemer je priporočljivo uporabiti leseno žlico. Riž prelijte z oljem. Dodajte belo vino in nadaljujte s kuhanjem, mešajte pogosto, vse dokler mešanice riž v celoti ne absorbira. Dodajte 1 skodelico nasekljane zelenjave in zelenjavno omako ter kuhajte in še naprej vseskozi mešajte. Ne pozabite na maslo, parmezan in javorjev sirup, kateri bo celotni jedi pridal sladek priokus ter zopet mešajte. Pomembno je, da je riž na koncu v stanju 'al-dente'.

Bučo prerežite na polovico in iz nje očistite vsa semena ter jo pecite približno 30 minut. Mešanico lahko nato v duhu noči čarovnic postrežete kar v buči.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.