Recept za božansko in enostavno jabolčno pito na 1, 2, 3

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Mmm, diši po jeseni …
Oglej si celoten članek

Jabolčna pita je jesenska klasika in ta recept, ki smo si ga sposodili na portalu Miss7, je resnično božanski ter enostaven za pripavo!

Sestavine 

5 jabolk, narezanih na tanke rezine • 1 skodelica stepene smetane, plus 4 žlice smetane • 2 skodelici moke • 1 skodelica sladkorja, plus 3 žlice sladkorja • 3 jajca • 1 paket pecilnega praška • 1 paket vanilin sladkorja • 25 g masla • 1 čajna žlička cimeta • 5 žlic mandljevih listov

Postopek 

Pečico segrejte na 170 stopinj in namastite pekač (v velikosti približno 40 x 30 centimetrov). V skledi zmešamo stepeno smetano, moko, sladkor, jajca, pecilni prašek in vanilin sladkor. Zmes vlijemo v pekač, enakomerno porazdelimo in pečemo v pečici pet minut. Nato vzamemo biskvit iz pečice, nanj razporedimo rezine jabolk in po vrhu potresemo mandlje. V manjši skledi v mikrovalovni pečici na hitro segrejemo maslo, 3 žlice sladkorja, cimet in 4 žlice smetane in zmes premažemo čez jabolka. Pito vrnemo v pečico in pečemo še približno 15 minut. Ne pozabite preizkusiti z zobotrebcem, ali je dovolj pečena!

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.