Bananin kruh je tudi pri nas vse bolj popularen. Ponavadi ga pečemo v pečici, za ta recept pa potrebujete le ponev.
Enostavneje, a nič manj slastno.
Sestavine:
2 banani
1 jajce
2 jedilni žlici + 70 g rjavega sladkorja
130 ml mleka
40 ml olivnega olja
vrečka pecilnega praška
150 g moke
1 jedilna žlica belega kisa
Po ponvi porazdelite 2 žlici sladkorja. Sladkor prikrijte z na koščke narezanima bananama.
V posodi zmešajte 70 g sladkorja in jajce. Nato dodajte mleko, olje, kis, moko in pecilni prašek in dobro premešajte. Namig: Mešanici lahko dodate tudi orehe.
Z mešanico prelijte banane in pokrijte ponev ter pri nizki temperaturi na štedilniku pecite 30 minut.
Po izteku 30 minut testo obrnite in pecite še 4 minute. Dober tek!