Pravokoten pekač obložimo z alufolijo. Rabarbaro olupimo in prerežemo na pol. Vodi primešamo sladkor, limonino lupino, klinčke in cimet. Zavremo. Dodamo rabarbaro in na majhnem ognju kuhamo 5 minut. Odcedimo.
Želatino zmehčamo v mrzli vodi.
Maskarpone zmešamo s sladko smetano, vaniljevim sladkorjem, limonovim sokom in preostankom sladkorja. Želatino segrejemo v nekaj rabarbarinega soka in hitro primešamo preostali masi.
Dno pekača prekrijemo z biskvitnimi keksi, premažemo s kremo in nato obložimo s koščki rabarbare. Postopek ponovimo, dokler ne zmanjka sestavin. Na vrhu naj bo plast keksov. Zavijemo v alufolijo in čez noč postavimo na hladno.
Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.