Rabarbarin tiramisu

Foto: jazkuham.si
Foto: jazkuham.si
Mmm, danes nam je zadišal tiramisu. In to prav poseben, takšen z rabarbaro. Ste za grižljaj presenečenja?
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 1/2–3/4 kg rabarbare (po želji)
  • 120 g kristalnega sladkorja
  • 2 lista želatine
  • 1/2 limone (sok)
  • 500 g sira maskarpone
  • 100 ml sladke smetane
  • 1/16 l vode
  • 80 g sladkorja
  • 1 ščepec klinčkov v prahu
  • 1 ščepec cimeta v prahu
  • 1 vrečka vaniljevega sladkorja
  • 1 zavoj biskvitnih keksov (baby piškotov)
  • 3 žlice čokolade (nastrgane)

Priprava:

  • Pravokoten pekač obložimo z alufolijo. Rabarbaro olupimo in prerežemo na pol. Vodi primešamo sladkor, limonino lupino, klinčke in cimet. Zavremo. Dodamo rabarbaro in na majhnem ognju kuhamo 5 minut. Odcedimo.
  • Želatino zmehčamo v mrzli vodi.
  • Maskarpone zmešamo s sladko smetano, vaniljevim sladkorjem, limonovim sokom in preostankom sladkorja. Želatino segrejemo v nekaj rabarbarinega soka in hitro primešamo preostali masi.
  • Dno pekača prekrijemo z biskvitnimi keksi, premažemo s kremo in nato obložimo s koščki rabarbare. Postopek ponovimo, dokler ne zmanjka sestavin. Na vrhu naj bo plast keksov. Zavijemo v alufolijo in čez noč postavimo na hladno.
  • Preden postrežemo, posujemo s čokolado. 

Več jedi z rabarbaro poiščite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.