Quiche s peresniki

Foto: Blanka Kefer
Foto: Blanka Kefer
Če ste si za kosilo zaželeli nekaj testeninskega in zapečenega v pečici, poskusite quiche s peresniki.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

za testo:

  • 1 rumenjak
  • sol
  • 200 g moke
  • 100 ml vode (mlačne)
  • 3 jedilne žlice olja

za nadev:

  • 3 mlade čebule
  • 100 g sveže smetane
  • 200 g šunke (kuhane)
  • 300 g paradižnika
  • 1 šop majarona
  • moka (za delovno površino)
  • 200 g peresnikov
  • poper
  • olje (za pekač)
  • 150 g trdega sira

Priprava:

  • Za kiš oz. quiche s peresniki zgnetemo moko, ščepec soli, mlačno vodo, olje in rumenjak v testo ter ga pustimo počivati 30 minut na sobni temperaturi.
  • Peresnike skuhamo v osoljeni vodi po navodilih na embalaži. Vodo nato odlijemo, kuhane peresnike damo na stran. Paradižnike olupimo in narežemo na kocke. Očistimo mlado čebulo in jo z zelenim delom narežemo na obročke. Majaron speremo z vodo in ga na drobno nasekljamo. Šunko narežemo na kocke. Vse sestavine zmešamo s peresniki.
  • Na pomokani površini razvaljamo testo v velikosti pekača s premerom 28 cm. Pekač namastimo, vanj položimo testo. Rob v višini 3 cm potegnemo navzgor. Pečico ogrejemo na 200°C.
  • V mešanico peresnikov umešamo creme fraiche in sir, posolimo in popramo ter nadev nanesemo na testo.
  • Kiš s peresniki pečemo približno 40  minut (na srednji višini, plinska pečica: stopnja 3), dokler ni zlato rjave barve.

Nasvet:

  • Nekaj kuhanih peresnikov lahko damo na stran in jih nato, preden damo kiš s peresniki v pečico, uporabimo za dekoracijo. Peresnike položimo v obliki rože na nadev. Tako bo kiš s peresniki videti še bolj okusen.

več receptov za testenine poiščite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.