Puranji medaljoni v omaki iz penine

Foto: Žurnal24 Zanimiva in lahka omaka iz penine
Lahka omaka iz penine, smetane in masla pričara zelo nežen okus puranovih medaljonov.
Oglej si celoten članek

Čas priprave: približno 30 minut

Za 4 ljudi boste potrebovali naslednje sestavine:
– 8 puranjih medaljonov (po 60 gramov),
– 300 ml penine,
– 200 g kisle smetane,
– 50 ml sladke smetane,
– 1 čebulo,
– 2 žlici mrzlega masla,
– 1 žlico maščobe za peko,
– sol in poper.


Priprava
Čebulo olupite in drobno sesekljajte. Meso oplaknite, osušite in na maščobi na hitro popecite na obeh straneh. Ob koncu dodajte čebulo in jo stekleno prepražite. Začinite s soljo in poprom.

Prilijte približno 250 mililitrov penine in meso pri srednji temperaturi kuhajte približno deset minut. Nato ga vzemite iz omake in postavite na toplo.

Omako precedite in vanjo umešajte kislo smetano. Nato jo zavrite in rahlo kremasto pokuhajte. Po koščkih v omako vtepite hladno maslo. Čvrsto stepite sladko smetano in jo skupaj s preostalo penino umešajte v omako in jo začinite po okusu. Omako prelijte čez medaljone.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.