Punč

Foto: Žurnal24 Za še bolj dišeče praznike. (Foto: Shutterstock)
Receptov za punč je veliko, danes smo izbrali takšnega, ki ga boste brez težav lahko pripravili sami. S prazničnimi začimbami, seveda.
Oglej si celoten članek

Potrebujete:

  • 1,5 l jabolčnega soka
  • 1 l brusničnega soka
  • 120 ml brandyja
  • 50 g rjavega sladkorja
  • korenino ingverja
  • 3 cimetove paličice
  • 2 žlički klinčkov
  • 2 manjši jabolki
  • 250 g malin (zmrznjenih)


Priprava:

  • Ingver olupite in narežite na majhne koščke, jabolka na srednje velike koščke.
  • V večji posodi zmešajte jabolčni in brusnični sok, brandy, sladkor, cimet, ingver, klinčke, maline in jabolka.
  • Pristavite na kuhalno ploščo, kuhajte do vretja, nato temperaturo zmanjšajte skoraj na minimum in kuhajte še 15 minut.
  • Da bi se v punču znebili drobnih plavajočih koščkov, punč prelijte skozi cedilo.
  • Punč nato prelijte v stekleno servirno posodo in mu primešajte jabolka.
  • Postrezite toplega.


Dober tek!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.