Potrebujete:
- 1,5 l jabolčnega soka
- 1 l brusničnega soka
- 120 ml brandyja
- 50 g rjavega sladkorja
- korenino ingverja
- 3 cimetove paličice
- 2 žlički klinčkov
- 2 manjši jabolki
- 250 g malin (zmrznjenih)
Priprava:
- Ingver olupite in narežite na majhne koščke, jabolka na srednje velike koščke.
- V večji posodi zmešajte jabolčni in brusnični sok, brandy, sladkor, cimet, ingver, klinčke, maline in jabolka.
- Pristavite na kuhalno ploščo, kuhajte do vretja, nato temperaturo zmanjšajte skoraj na minimum in kuhajte še 15 minut.
- Da bi se v punču znebili drobnih plavajočih koščkov, punč prelijte skozi cedilo.
- Punč nato prelijte v stekleno servirno posodo in mu primešajte jabolka.
- Postrezite toplega.
Dober tek!