Prodali Napoléonov pramen las

Foto: Žurnal24 (Foto: EPA)
Na Novi Zelandiji so na dražbi prodali pramen las francoskega cesarja Napoléona Bonaparteja za več tisoč dolarjev.
Oglej si celoten članek

Neimenovani zbiratelj iz Londona je zanj odštel 13 tisoč ameriških dolarjev (dobrih 10 tisoč evrov). Pramen so slavnemu francoskemu vojskovodji odrezali po smrti, leta 1821. Na dražbi so prodajali okoli štirideset predmetov, ki so bili povezani z  Napoléonom, skupno pa so za predmete prodali za sto tisoč dolarjev (80 tisoč evrov).

Omenjeni predmeti so bili last potomcev britanskega časnika Denzila Ibbetsona, ki je živel na Sveti Heleni, kjer je Napoléon preživljal zadnja leta svojega življenja.

Predmete je Ibbetsonov sin odnesel na Novo Zelandijo leta 1864. Ibbetsonov dnevnik, v katerem so podrobno opisani pogovori z Napoléonom, so prodali za 6.600 dolarjev (5.300 evrov).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.