Princesa se je za ljubezen odpovedala nazivu in od vlade dobila milijon

Foto: Profimedia Princesa Ayako Foto: Profimedia Princesa Ayako Foto: Profimedia Princesa Ayako Foto: Profimedia Princesa Ayako Foto: Profimedia Princesa Ayako
Japonska je včeraj praznovala in žalovala.
Oglej si celoten članek

Japonska princesa Ayako je včeraj stopila v zakon in se s tem odpovedala kraljevemu nazivu. Za japonske modrokrvnice namreč velja, da se morajo poročiti s predstavnikom modre krvi, če želijo obdržati naziv, medtem ko za japonske modrokrvneže to pravilo ne velja. 

Eugenie se poroči Poroka britanske princese: Gostje imeli polne roke dela

Princesa Ayako in ženin Kei Moriya sta se v ozkem krogu prijateljev in družine poročila v Tokiu. 28-letna princesa je sicer najmlajša hči princese Hisako in preminulega princa Takamoda, ki se mu je ženin na poroki poklonil tako, da je nosil njegov klobuk. Princesa se je s poroko odpovedala kraljevemu statusu in od japonske vlade prejela nadomestilo za življenjske stroške, ki znaša slab milijon evrov. "Danes zapuščam imperij, a bom njeno visočanstvo in njegovo visokost še naprej podpirala," je ob poroki povedala Ayako, ki pravi, da se počuti blagoslovljeno. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.