Princa ugrabili talibani

Foto: Žurnal24 Le kaj bi se zgodilo, če bi princa res ugrabili talibani? (Foto: Reuters)
Na britanski televiziji Channel 4 bodo predvajali dokumentarni film, ki govori o tem, kaj bi se zgodilo, če bi princa Harryja v Afganistanu ugrabili talibani.
Oglej si celoten članek

90-minutni film The Taking of Prince Harry prikazuje, kako princu Harryju (Sebastian Reid) talibani grozijo z usmrtitvijo in ga silijo v snemanje propagandnih filmov, medtem ko potekajo pogajanja o njegovem izpustu.

Urednik dokumentarnega programa na Channel 4 Hamish Mykura je prepričan, da film ne ogroža ne Harryju ne vojakov v Afganistanu. Meni, da ideja o princu kot talcu ni nova, saj naj bi talibani o tem razpravljali že v času njegovega bivanja v Afganistanu. Kot kontrolor zračnih sil je Harry tam preživel 10 tednov, dokler niso o tem začeli pisati v medijih. Da se je pridružil vojaškim silam, so morali iz varnostnih razlogov namreč prikriti. Februarja 2008 je Harry zapustil državo in odletel domov.

Tiskovni predstavnik medijske hiše Channel 4 je sporočil, da so o dokumentarnem filmu obvestili kraljevo družino in princa, vendar njihovih odzivov in komentarjev ne želijo razkriti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.