Preživite 40 dni brez alkohola

Foto: Žurnal24 Slovenci smo po količini popitega alkohola na prebivalca v vrhu Evropske unije.
V sredo se je že šesto leto zapored začela preventivna akcija ozaveščanja o negativnih posledicah zlorabe alkohola, poimenovana 40 dni brez alkohola.
Oglej si celoten članek

Njeni organizatorji (Slovenska karitas, zavod Med.over.net in republiški svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu) pozivajo, da se jim pridružite. To lahko storite na več načinov.

Zamenjajte ga z zabavo
Bistvo sodelovanja v akciji je seveda v tem, da naslednjih 40 dni ne pijete alkoholnih pijač, abstiniranje pa lahko združite tudi s tradicionalnim  krščanskim postom po pustu. V akciji lahko sodelujete ne le kot posameznik, temveč tudi kot družina, društvo ali podjetje; odločite se, da se boste v tem času skupno odrekli alkoholu in ga ne boste vključili v svoje zabave in druženja. Organizatorji akcije predlagajo, da za zabavo poskrbite drugače: z igranjem družabnih iger, obiskovanjem kulturnih prireditev, ukvarjanjem s športom ali druženjem s sorodniki in prijatelji. Odlična sprostitev je tudi izlet v naravo, ki se je ravno te dni začela znova prebujati. Z udeležbo v akciji boste tudi simbolno izrazili solidarnost z vsemi, ki trpijo zaradi posledic alkohola. Več informacij lahko najdete na spletni strani Brezalkohola.si.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.