Pretresljiva in nepričakovana razodetja

Foto: Žurnal24 Predstava traja 3 ure in 30 minut in ima en odmor. (Foto: Barbara Čeferin, MGL L
Pred nekaj dnevi je krstno uprizoritev doživela gledališka drama Razodetja, ki bo tako na sporedu tudi nocoj ob 19. uri v Mestnem gledališču Ljubljana.
Oglej si celoten članek

Svetozar Karamazov (Sebastian Cavazza) je oče dveh otrok in nepopustljiv komunist. Ko spozna strojepisko Olgo Bizjak (Jana Zupančič/Maja Šugman k. g.), požene prvo ženo Natalijo (Bernarda Oman) čez prag in se znova poroči.

Mlada strojepiska, ki se v Beograd preseli iz rodne Slovenije, se zaljubi, čez noč postane mačeha Svetozarjevih dveh sinov, Branka (Jure Henigman/Jordan Arih k. g.) in Dejana (Domen Valič/Natan Luka Vihar k. g.), in zanosi. Toda z ljubeznijo svojega življenja bo preživela samo kratkih devet mesecev.

Svetozarja namreč v burnem povojnem času na partijskem sestanku zaradi napačne politične opredelitve – ker noče ali ne more spremeniti svojega odnosa do SSSR – zaprejo oz. pošljejo na prevzgojo na Goli otok, po kateri se vrne na prostost in umre.

Za vstopnico boste odšteli od 8,20 do 15,10 evra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.