Presne tortice

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
December je čas sladkanja. Da se boste sladkali brez slabe vesti, pripravite presno sladico – preprosto, priljubljeno in zdravo.
Oglej si celoten članek

Prav tako brez slabe vesti jo lahko ponudite otrokom, saj ne vsebuje rafiniranega sladkorja ali konzervansov. Primerna je tudi za alergike in vegane, saj jo naredite brez mlečnih izdelkov, soje in glutena.

Za sladilo uporabite javorjev sirup, v katerem je kar 54 različnih hranilnih snovi, od tega večinoma močni antioksidanti in protivnetne učinkovine. Gre za eno od najbolj kakovostnih naravnih sladil, ki je trikrat bolj sladko od trsnega sladkorja, kljub temu pa vsebuje manj kalorij od drugih naravnih sladil. Namesto javorjevega sirupa lahko uporabite tudi yacon, ki je prav tako naravno sladilo, sveže iztisnjeno iz korena yacon. Ne vsebuje glukoze, temveč kompleksne sladkorje. Sirup yacon nastaja predvsem v regiji Andov in ima temnorjavo barvo. Je izvrsten vir železa in obenem probiotik, kar pomeni, da pomaga pri prebavi in delovanju črevesja.

Za presne čokoladice s cimetom in vaniljo potrebujete:

  • 25 dag kakavovega masla
  • 3 dag kakava v prahu
  • 1 dcl javorjevega sirupa ali yacona
  • 1 žličko cimeta
  • 1 žličko vanilje v prahu

Priprava

  • Kakavovo maslo raztopite v posodi s toplo vodo.
  • Dodajte preostale sestavine in dobro premešajte.
  • Nalijte v modelčke in pustite v hladilniku, da se čokolada strdi.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.