Prešernova hiša v novih rokah

Foto: Žurnal24 Prešernovo rojstno hišo letno obišče od 25.000 do 27.000 ljudi, med njimi pa je
Od danes naprej z rojstno hišo Franceta Prešerna v Vrbi na Gorenjskem upravlja Zavod za turizem in kulturo (ZTK) Žirovnica.
Oglej si celoten članek

Popoldne je namreč potekala slavnostna predaja ključa s strani Gorenjskega muzeja omenjenemu zavodu. Direktor zavoda Janez Dolžan je pojasnil, da s so hišo v upravljanje dobili za štiri leta. V tem času načrtujejo pestro dodatno ponudbo.

Kot je še dejal Dolžan, je ta predaja po eni strani priložnost, po drugi strani pa velika obveza, da bodo še naprej delali dobro kot Gorenjski muzej. Obenem je napovedal, da bodo v prihodnje še sodelovali z muzejem, in sicer preko različnih projektov, prav tako pa je dodal, da so od Gorenjskega muzeja prevzeli tudi dve zaposleni. Sicer pa načrtujejo skupaj z domačini pestro dodatno ponudbo, to pa bodo povezali z različnimi dogodki v bližnji okolici.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.