Preprost recept za pito iz buč

Foto: Profimedia Pita iz buče
Jesen trka na vrata, z njo pa slastni recepti iz hokaido buč.
Oglej si celoten članek

Sestavine za krhko testo:

  • 25 dag moke
  • 12 dag masla
  • 5 dag sladkorja
  • 1 jajce
  • 1 žlica kisle smetane
  • Ščepec soli

Sestavine za nadev:

  • 40 dag buče (olupljene)
  • 15 dag sladkorja
  • 3 jajca
  • 125 ml sladke smetane

Priprava pite:

  1. Pito narežite na majhne kocke. Kocke dajte v posodo, polne vode in počakajte, da voda zavre. Ko zavre bučo kuhajte na zmernem ognju približno 15 minut oziroma, dokler se buča ne omehča. Ko je buča kuhana jo odcedite in s pomočjo paličnega mešalnika naredite iz nje pire.
  2. Moko dajte v drugo posodo, dodajte sol in sladkor. Maslo narežite na tanke lističe in ga dodajte moki ter zmes s prsti premešajte. Bodite hitri, da se maslo ne stopi preveč.  V to zmes dodajte jajce, žlico kisle smetane in vse sestavine z rokami zgnetite v gladko zmes. Z gnetenjem ne pretiravajte, saj testo ne bo krhko. Ko se sestavine povežejo v mehko snov, lahko zaključite.
  3. Testo ovijte v plastično folijo in ga postavite v hladilnik za 45 minut.
  4. Pečico prižgite na 180 stopinj, da bi se čim bolj segrela.
  5. Ko se testo shladi, ga razvlecite in dajte v poljuben pekač. V segreti pečici ga pecite 10 minut oziroma, dokler ne porumeni. Vzemite ga iz pečice in ga pustite, da se ohladi.
  6. Med tem, ko se testo hladi, naredite nadev. Jajca in sladkor mešajte, dokler se volumen ne poveča za dvakrat več in postane svetlo rumene barve. V pire iz buče zmešajte sladko smetano in nato zmes iz sladkorja in jajc.
  7. Zmes zlijte v ohlajeno testo in pito pecite 40 minut na 180 stopinj.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.